Sain perjantaina ensimmäisen painoksen kirjaa kotiovelle. Sen tosiasian sulatteluun, että lähes kuuden vuoden työ on valmis, on mennyt pari päivää.

Tietysti minua jännitti, että miltä kirja nyt sitten näyttää. Saatuani sen esiin, totesin melko pian, että tyytyväisempi en voisi olla. Vaikka kirja ei ylittänyt kustannuskynnystä mihinkään perinteiseen kustantamoon ( vaikka läheltä piti, sillä neljä kustantamoa lähetti minulle kirjeen, jossa itse käsikirjoitusta kehuttiin, mutta kustantamisesta kieltäydyttiin kirjan marginaalisen genren takia), se on tehty huolellisesti, kustannustoimitettu, taitettu ja kansikuva piirretty rautaisella ammattitaidolla.

Kirja on ennen kaikkea parasta, mihin minä pystyn juuri nyt. Toisin sanoen, se on työ, jossa en muuttaisi enää mitään ja jonka takana voin seisoa ylpeänä. Toivon, että joskus kymmenen vuoden ja monen julkaistun teoksen jälkeen katselen sitä hellyydellä ja totean, että siitä alkoi pitkä ja hyvä kehityskaari kohti yhä suurempaa kypsyyttä omassa taiteellisessa ilmaisussa.

Tästä on hyvä jatkaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: